hirvieläinseurue

Hirvieläinseurue

Seuramme hirvieläinseurueen muodostavat hirven ja valkohäntäpeuran kannanhoitoon osallistuvat jäsenet. Seurueen koko on noin 60 metsästäjää ja mukana on myös aktiivisia naisjäseniä. Seurueen käytössä on useita koiria, jotka mahdollistavat upeita jahtielämyksiä alasatakuntalaisissa metsissä ja pelloilla.

Seurue perustetaan vuosittain Hirvieläinkokouksessa, jonka puheenjohtajana toimii Talvikokouksessa valittu metsästyksen johtaja, ns. 1.päällikkö. Seurue koostuu neljästä hirviryhmästä, peuranmetsästäjien muodostaessa oman, viidennen ryhmän. Jokaisella ryhmällä on nimetty johtaja.

Hirvenmetsästys alkaa syksyllä tyypillisesti lain sallimana aloituspäivänä ja seurue kokoontuu metsästämään viikonloppuisin. Tätä aiemmin alkavaa peuranmetsästystä toteutetaan vahtimismetsästyksenä sekä seuruemetsästyksenä ajavilla koirilla. 

Seurueeseen kuuluvilta jäseniltä edellytetään hyvää hirvieläinjahtiin soveltuvan metsästysaseen käsittelytaitoa. Ampumataitoa tuleekin ylläpitää vuosittain, johon seuran ampumarata ohjattuine harjoituksineen antaa hyvät valmiudet. Jos seuran harjoitukset eivät sovi henkilökohtaiseen kalenteriin, ampumaharjoittelusta on toimitettava dokumentti seurueen metsästyksen johtajalle.

Seurueen jäsenen on sitouduttava noudattamaan vuosittain yleisessä kokouksessa vahvistettavia sääntöjä ja ohjeita. Ne löytyvät Jäsen -osiosta (vaatii salasanan).